Pages

Labels

Wednesday, October 28, 2009

Lawatan Sambil Belajar ke Kg Relong

24 oktober 2009- Saat2 akhir aku menanti waktu kembalinya aku ke Bumi Nilai. Tiket sudah ku beli. 'penerbangan' aku pada keesokan harinya. Berat rase nak pulang ke Nilai walaupun kebosanan, ditambah dengan perasaan berdebar untuk melihat result yang di'block' kerana aku disaman atas alasan tidak check out.. first time kene saman di UIA, abis pecah rekod bersih selama ini...

Hari ini kene buat persiapan sikit sebab rumah usang aku di Kampung Relong akan dikunjungi 'pelawat'. Bleh diterima lagi la sebagai jalan raya walaupun syawal dan habis. Kunjungan yang beralasankan nak makan buah... hehe.... Jadi aku pun membuktikan bahawa Relong memang penuh dengan buah-buahan dan juga keindahan alam semula jadi.. ceh... kalau tak takkan la bleh menang anugerah desa cemerlang peringkat negeri..

jangan tiru aksi memanjat ini.. hehe.. menggunakan kelebihan ketinggian yang ada untuk memetik rambutan walupun mendapat serangan krengga.. tapi yang sambut rambutan pun kene gak lah.. tak boleh le[as daripada kerengga...

Pada mulanya nak keluar cari buah kejap, tapi jadi macam lawatan ke Kampung Relong pulak sebab rumah aku dekat denga Gua dan jugak Kandang Rusa... dah abis kutip buah yang penuh satu bonet Myvi tu aku jadi pemandu pelancong plak ke Kandang Rusa dan Terus ke Gua..

Ini la die Rusa-rusa di depan rumah.. yang baju merah tu pemerhati Rusa.. kire bos rusa la... yang laen tengok je.. takot la tu...

Pape pun selamat datang ke Kampung Relong.. dan wajib datang lagi nanti..(^_^)

8 comments:

Anonymous said...

salam...
InsyaAllah dtg lagi...
akan bawa lebih ramai pelancong..
hehe..trime kasih atas layanan baik..

Syahir Safwan said...

ow.. ha bawak lagi ramai... tapi tak leh lah dah nak jalan2 pusing kampung...:)

Anonymous said...

nape lak xleh jalan pusing kampung da?
ade org xbg ke nk jln kat kampung cemerlang tu...

Syahir Safwan said...

eh.. bole je... time free la.. waktu majlis pape ke nanti tak leh le..

Anonymous said...

ooohhh..k..
InsyaAllah..
ade majlis ke dlm mase terdekat ni?

Syahir Safwan said...

emmmm.. terdekat ni takde lagi la..
tapi insyaAllah akan ada la.. jgn tak dtg plak.. sia2 je nanti kalu tak datang..

kak long said...

ish3..adik2 ku ini...msg jer lah..nk comment2 kt blog plak... hahahahaaaa.....:p cik "anonymous", nnt nk dtg umah, dtg laa time kak long ada eh.. kalau nk tunggu ada majlis lambat lg..tp tk tau laa kalau korang yg nk wt majlis...opss!!!!! ^_^

Anonymous said...

insyaAllah kak long..;-)
cik 'anonymous' dtg la time k.long ade nanti..